Актьорът Робин Уилямс намерен мъртъв. Съдебни лекари подозират самоубийство 63-годишният американски актьор Робин Уилямс е бил открит мъртъв в дома си в окръг Марин каунти, Северна Калифорния
Съдебните лекари подозират, че става въпрос за самоубийство.
Уилямс, който спечели "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля през 1997 г. за участието си във филма "Добрият Уил Хънтинг" и има общо три номинации за най-добър актьор за най-престижната награда в света на киното, се е борил с пристрастяването си към алкохола и наркотиците.
Освен "Оскар", той е печелил всички останали най-престижни кинонагради,
като има в  кариерата си две "Еми", четири "Златен глобус", пет "Грами" и две награди на Гилдията на филмовите актьори.
Миналия месец той влезе в рехабилитационен център в Минесота заради проблеми с алкохола.
Негови представители увериха тогава, че Уилямс не употребява наркотици и спиртни напитки, а е постъпил в центъра, за да "донастрои и фокусира" своята трезвеност след период на по-голямо от обичайното работно натоварване.
Легендарният актьор е страдал в последно време от тежка депресия. През 2006 г. Уилямс потърсил помощ поради проблеми с  алкохола след 20-годишен период на трезвеност.
Актьорът е бил видян за последно жив в дома си около 22 ч. местно време в неделя. Родом от Чикаго, Уилямс има три деца.
"Тази сутрин загубих моя съпруг и най-добър приятел, докато  светът загуби един от най-любимите си артисти и красиви човешки  създания. Аз съм напълно съсипана", написа в изявление съпругата на Уилямс, графичната дизайнерка Сюзан Шнайдер.