Иво Паргов: Бъбрека ли да си продам, за да пуснат Марек в „А“ група ?! Големите ги е страх от нас Изпълнителният директор на Марек (Дупница) Иво Паргов не е на себе си, след като стана ясно, че Българският футболен съюз няма да позволи на отбора да играе в "А" група. Разбира се, надежда има, защото дупничани могат да обжалват това решение пред Апелативната комисия. Срокът е две седмици. Шампионът на "Б" група спечели промоция в елита с 8 точки пред втория Хасково, който също не бе допуснат при майсторите. 



"Съкрушен съм, тази сутрин ни информираха. Все още не съм разговарял с кмета инж. Методи Чимев. Очаквайте утре становище. Толкова труд и лишения… Силните на деня решават съдбата на другите. След среща с кмета и президента на клуба ще мога да кажа повече. Как да се обърна сега към момчетата, които спечелиха първото място по категоричен начин? Пак ли да се борим? Няма смисъл! Жалко е, че толкова футболен град няма да играе в "А" група – насилствено. 



Казват, че ни липсва стадион и финансиране. Как да нямаме съоръжение, като след края на сезона дори започнахме ремонтни дейности. И в момента съм тук и се работи. Освен това за първите няколко кръга можехме да заявим Перник или Благоевград. Значи на Локомотив (София) се позвоялва да обикаля шест месеца София, а ние не можем да играем в "А" група. Не искам да бъда краен. Ще се опитаме да реагираме, но това решение беше предизвестено. Подсказваха ни, че не сме желани. Ние обаче се биехме във всеки мач. Моят отбор бе с класи над другите. Точковият актив говори. Но явно други решават, богатите казват какво да се случва. Сигурно ги е страх от нас", обясни Паргов силно афектиран от решението на централата. 



"Утре можем да изтеглим всички работници. Имахме желание с влизането да подобрим базата. Но съдбата ни е решена. Казвам ви, дори в момента съм на стадиона и се работи. Но ни заявиха, че сме бедни, не че не сме достатъчно добри. А работим по селекцията, преговаряме за треньор на тима. Сигурно трябва да продам някъде бъбрек, за да ни допуснат. Жалко е, много е жалко. Сега не знам какво ще се случи, всичко се обърка за един миг. Нямам надежда. Нека обаче да преспим и утре, като се срещнем с кмета и президента, ще мога да кажа повече", каза още Паргов. 

СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ